top of page
  • Foto van schrijverKids van de Koers

Pak Je Kans bij de Kids van de Koers Cup - Eerste Race Aankomende Zondag!

Bijgewerkt op: 25 mrt.

Het is zover: de allereerste Kids van de Koers Cup wedstrijd staat voor de deur! Nu zondag, 24 maart, transformeert Maasbracht in hét wielerparadijs voor kids zoals jij en ik. Met de eerste race die start om 10:30 uur voor jeugdcategorie 1 en de laatste race om 15:15 uur voor categorie 7, belooft het een dag vol actie en plezier te worden.


Zet je schrap voor de eerste Kids van de Koers Cup race dit weekend in Maasbracht! 🚴‍♀️💨

Kijkje Achter de Schermen

Maar hoe weten we dit allemaal? Simpel, door een kijkje te nemen op de site van de KNWU - dat is zeg maar de KNVB, maar dan voor wielrennen. Daar vind je alles: van waar de races zijn, wie er meedoen, en zelfs de uitslagen. Kijk op deze site: https://www.knwu.nl.


Kies vervolgens voor Wedstrijdkalender en daarna voor Wegwielrennen. Dan kom je op deze site terecht.


Kies vervolgens voor Jeugd - Categorie 1 t/m 7. Je ziet dat hier onderscheid wordt gemaakt tussen jongens en meisjes. Dat hebben we al een uitgelegd in deze blog.


Nu zie je de wedstrijd van aanstaande zondag erbij staan de Fysio Plus Wielerronde georganiseerd door Cycling Limburg.


Meer Dan Kids van de Koers Cup - Voor Iedereen

Ook zonder licentie kun je deze races van dichtbij meemaken. Er is zelfs een Dikke Banden Race in Maasbracht! Perfect als je geen licentie hebt maar toch wilt proeven van het échte racegevoel. Dit is voor kids van 2 tot en met 12 jaar oud, dus iedereen kan meedoen. Alle info over deze coole race vind je hier.


Zet je schrap voor de eerste Kids van de Koers Cup race dit weekend in Maasbracht! 🚴‍♀️💨

Terugblik op Vorig Jaar

Vorig jaar was het voor ons, Jean en Joep, de eerste keer dat we meededen aan een wegwedstrijd in Limburg. Het regende keihard zoals je kunt zien op de foto's, maar dat mocht de pret niet drukken. Dit jaar hopen we op zonnig weer en met zoveel deelnemers belooft het een supergezellige boel te worden. Echt iets om naar uit te kijken!


Zet je schrap voor de eerste Kids van de Koers Cup race dit weekend in Maasbracht! 🚴‍♀️💨

Verken Het Parcours

Wil je alvast het parcours verkennen? Dat kan! Zorg dat je er vroeg bij bent, want vaak kun je voor de eerste en vijfde categorie nog even het parcours op. Maar geen stress als je er niet fysiek bij kunt zijn, onze clubgenoot Cycling Sem heeft het parcours al voor je verkend op zijn YouTube-kanaal. Echt de moeite waard om even te checken!Zo, nu weet je precies wat je te wachten staat aanstaande zondag. Tijd om de fietsen uit het stof te halen en je voor te bereiden op de training. Wij zien jullie graag aan de startlijn in Maasbracht. Tot zondag, racemonsters!


Veelgestelde vragen:

  • Moet ik een licentie hebben om mee te doen? Nee, voor de Dikke Banden Race heb je geen licentie nodig. Iedereen tussen 2 en 12 jaar kan meedoen! Je moet je wel inschrijven dat doe je hier. Voor de KNWU wedstrijd in de jeugdcategorie heb je wel een licentie nodig. Meer info daarover vind je hier.

  • Waar vind ik meer informatie? Check de site van de KNWU en de speciale pagina voor de Dikke Banden Race voor alle details.

  • Kan ik het parcours vooraf verkennen? Jazeker, zorg dat je op tijd bent of neem een digitaal kijkje via het YouTube-kanaal van Cycling Sem.


Zo, daar heb je 't! Een dag vol wielerplezier wacht op je in Maasbracht. Of je nu een doorgewinterde jonge fietser bent of net begint met trappen, deze dag mag je niet missen. Dus, trek je stoute schoenen (en je fietshelm) aan en kom naar de eerste Kids van de Koers Cup. Wie weet, misschien sta jij wel op het podium!


Zet je schrap voor de eerste Kids van de Koers Cup race dit weekend in Maasbracht! 🚴‍♀️💨


Comments


bottom of page