top of page

De kopmannen van Kids van de Koers

Jean & Joep

Yo kids, welkom op de plek van de kopmannen van Kids van de Koers! Wij zijn Jean en Joep, twee bro's die helemaal gek zijn van wielrennen en die passie met jou willen delen! Dus, pak een stoel en laat ons je meenemen op onze te gekke avonturen!

Van straatrace tot wielpro's

Ons avontuur begon op die zonnige dagen, waar we de straten van onze buurt omtoverden tot onze eigen Tour de France-etappes. Met onze simpele fietsen droomden we ervan om net als de grote jongens in de Tour te zijn. Dat bracht ons tot onze allereerste racefietsen, een speciale aankoop die ons nog dichter bij onze droom bracht.

De Gear is Cruciaal

Met onze nieuwe bikes was het tijd om serieus te worden. We pakten de juiste outfits, kozen coole helmen uit en voelden ons net als de profs op de weg. We speelden alle grote races na, van solo's tot supersnelle sprints.

Op Zoek naar Uitdaging

Hoewel we begonnen als voetbalfanaten, wilden we meer uitdaging. We vonden het Zuyd Cycling Team online en werden officiële wielrenners. Trainen in Sittard, racen in het weekend, en steeds beter worden.

Wielrennen is Life

Onze liefde voor de sport groeide nog meer toen we de echte Tour de France bezochten en onze helden ontmoetten. Die ervaring, samen met het luisteren naar wielrenpodcasts, inspireerde ons om onze eigen podcast te beginnen.

Kids van de Koers

Een Podcast wordt een Platform

Zo werd Kids van de Koers geboren, eerst als podcast en later als een volledig platform. Ons doel? Kinderen tussen de 8 en 16 jaar en hun ouders enthousiasmeren voor wielrennen. Met verhalen, tips, en avonturen willen we laten zien dat wielrennen meer is dan alleen een sport. Het is een passie, een manier van leven, en vooral een avontuur dat iedereen kan beleven.

Ons motto

We zeggen altijd: "Ga toch gewoon wielrennen nondeju!" We willen dat iedereen die fiets pakt en de vrijheid van wielrennen ervaart. Of je nu droomt van de Tour of gewoon wilt genieten van het fietsen, bij Kids van de Koers vind je een plek waar je thuishoort.

Dus, spring op je fiets, voel de wind en wie weet sta jij binnenkort naast ons aan de start van jouw eigen wielrenavontuur. Jean en Joep zijn er klaar voor om samen met jou de wereld van het wielrennen te ontdekken en te vieren. Welkom bij de Kids van de Koers!

bottom of page